LMP: Hatékonyabb fellépés kell a nők elleni erőszak megszüntetésére

Megosztás

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja a nők ellen elkövetett erőszak megszüntetésének világnapján felszólítja a magyar kormányt azonnali és hatékony lépésekre a családon belüli erőszak ellen.

Az LMP úgy fogalmaz, sajnálatos módon Magyarországon a családon belüli erőszak problémája továbbra is súlyos, és aggodalommal figyelik a kormányzati cselekvések hiányát ezen a területen. A statisztikák sajnos azt mutatják, hogy a kapcsolaton belüli vagy családon belüli erőszakok száma nem csökken.

Hangsúlyozzák, hogy a családon belüli erőszak nem magánügy, és a társadalomnak, valamint a kormánynak kötelessége fellépni ellene. Az áldozatok támogatására és beavatkozására van szükség, nem elfogadható, hogy rengeteg eset maradjon rejtve a hatóságok előtt.

Az LMP elvárja a kormánytól, hogy komolyan vegye a nők elleni erőszak elleni küzdelmet, és tegyen hatékony lépéseket annak felszámolása érdekében. Hohn Krisztina, az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője szerint az Isztambuli Egyezmény ratifikálása és a szükséges jogi, intézményi változások elősegítése nélkül nem érhetjük el a kívánt eredményeket.

Kép: Népszava

Kapcsolódó cikkek